Akçakoca Yolu Düzköy mevkiinde bulunan Hüseyin Eser'e ait tesis gece sabaha karşı kül oldu..Lokanta kısmından çıktığı tahmin edilen yangının nerden ve nasıl çıktığı bilinmiyor.Yangında ciddi maddi zarar söz konusu..

D-655 Karayolu Düzköy Mevkiinde bulunan tesisin hemen yakınında benzin ve mazot istasyonunun bulunması çevrede korku ve paniğe yol açmış olsada tesisin karla kaplı oluşu büyük bir faciayı önlemiş oldu.

Etrafa yayılan koku ve dumanla yangının hissedildiğini ifade eden vatandaşlar ciddi miktarda maddi zarar olmasına rağmen can kaybı ve herhangi bir yaralanma olayının yaşanmamasından "teselli" duyulduğu ifade edildi.

Düzköy Muhtarı Evren Eser'e yangının çıkış nedeni ve yangına müdahele konusundaki görüşlerini sorduk.Muhtar Eser, tesisin ani akım değişikliği sonrası voltaj dalğalanmasınadn olabileceğini hatırlatarak köyde de zaman zaman küçük çaplı da olsa bu tür arızaların elektirikle çalışan makinaların bozulmasına yol açtığını da vurguladı:

Tesisin lokanta bölümünde meydaan gelen yangınla ilgili itfaiye müdahele etmesine rağmen tesisin ahşapla kaplı oluşu yangının çabuk yayılmasında etken olduğu sanılıyor.Yangınla ilgili jandarmanın başlattığı araştırma devam ediyor.

Haber; E.TAYHAN