Düzce’nin göbeğinde bulunan camileri madde bağımlıları mesken tuttu. Dün gece Cedidiye caminin etrafında ateş yaktıktan sonra ellerinde bıçaklarla camiye girip yatan tinercileri bölge esnafının şikayeti üzerine polis camiden çıkardı. Tinercilerin üzerinde iki adet bıçak çıktı.
Konu ile ilgili konuşan bölge esnafı tinercilerin yaklaşık bir aydır bölgede bulunduklarını ve vatandaşların bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etti. Ayrıca madde bağımlısı olan gençlerin geceleri ateş yaktıklarını ve çevreye rahatsızlık verdiklerini belirten esnaflar, bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. Madde bağımlılarının tehlike saçtığını söyleyen esnaf “ellerinde bıçaklarla burada korku yaratıyorlar” dedi.
Daha sonra konu ile ilgili bilgiler veren Cedidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci, yaklaşık iki aydır cami etrafının madde bağımlılarının meskeni haline geldiğini ve insanlara rahatsızlık verdiğini ifade etti. Burada tedbir alınmasını isteyen Muhtar Yesirci, sürekli denetim yapılması gerektiğini söyledi.
Ayrıca Merkez Büyük Cami’de de aynı sıkıntının yaşandığı ifade edildi.

Haber; R. BAL