Edinilen bilgilere göre; İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan Selim Torunoğlu idaresindeki tırın TEM Otoyolu Karaçalı mevkiine geldiği esnada balataları alev aldı.



Durumu fark eden tır sürücüsü Selim Torunoğlu tırı hemen emniyet şeridine çekerek dorseyle tırı birbirinden ayırdı. 
Sürücü yangını itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Alev topuna dönen tıra Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri ile Çilimli Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.







Otoyol Polisi ise herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için yolda tedbir alırken yanan tırda bulunan bakliyat ve çikolataları söndürmek kolay olmadı. Yangın nedeni ile çıkan dumanlar yoldan geçen araçları etkilerken zaman zaman kazalar atlatıldı. Yangın nedeniyle trafiğin kontrollü bir şekilde akışını sağlamak amacıyla ekipler araçları D-100 karayoluna yönlendirdi. Çok sayıda itfaiye erinin müdahale ettiği yangında köpüklü su kullanılarak alevler kontrol altına alındı.


Tır sürücüsü Selim Torunoğlu yaptığı açıklamada; “Aynadan baktığımda dumanlar çıkıyordu. Aracı hemen emniyet şeridine çekerek kasayla kupayı birbirinden ayırdım ve itfaiyeye haber verdim” dedi. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.



Haber:İ.KELEŞ