Kaza 22.15 sıralarında D-655 Karayolu Karaca ışıklı kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Akçakoca’dan Düzce istikametine gitmekte olan Ömer G. idaresindeki saç yüklü TIR, kavşağa geldiği esnada kırmızı ışık ihlali yaptı. Bu sırada Karaca ışıklı kavşağa girmek isteyen ve kendisine yeşil ışık yanan İbrahim Evli idaresindeki otomobile Ömer G. idaresindeki TIR çarparak yaklaşık 50 metreye sürükledi.



kaza sonrası araç içerinde sıkışan İbrahim Evli ve yanında yolcu olarak bulunan Vafiye Evli ağır şekilde yaralandı. Kaza sesini duyan çevredeki vatandaşlar hemen kazazedelerin yardımına koştu. Olay yerine çok sayıda 112 acil servis ekibi ile Düzce Belediyesi kaza kırım ekibinin yanı sıra Emniyet Ekipleri sevk edildi.



Olay yerine ulaşan ekipler araç içerisinde sıkışan yaralıları çıkarmak için uzun süre çaba sarf etti. Araçta sıkışan Vafiye Evli, bulunduğu yerden çıkarılarak ağır yaralı şekilde ambulans ile Düzce üniversitesi araştırma ve uygulama hastanesine sevk edildi. Otomobil sürücüsü İbrahim Evli ise yine ekipler tarafından araç içerisinden çıkarılarak sedye yardımı ile ambulansa taşındı.


Kalbi duran İbrahim Evli’ye sağlık ekipleri ve itfaiye ekipleri uzun süre kalp masajı yaparak yaralıyı hayatta tutmaya çalıştılar.Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edilen İbrahim Evli burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. TIR sürücüsü Ömer Ö., ise emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken üniversite hastanesine kaldırılan Vafiye Evli’nin hayati tehlikesinin bulduğu öğrenildi.

Haber;İ.KELEŞ