Edinilen bilgilere göre, Düzce’nin Beyköy Beldesi Odayeri bölgesinde, Orman işletmesine tomruk çekmek için çıkan orman köylülerinden Hüseyin Sezgin ve Osman Sezer, günler öncesinden hazırladıkları tomrukları traktöre yükledikten sonra yola çıktılar. Hüseyin Sezgin idaresindeki traktör Kavakbıçkı köyü yaylası sapağına geldiğinde römork ile traktör arasındaki bağlantıyı sağlayan çekici kancanın kırılması sonucu römorkta bulunan tomruklar bir anda römorkun frenini çekmek için traktör ile römork arasında bulunan 42 yaşındaki Osman Sezer’in üzerinden geçti. 7 tomruğun üzerinden geçtiği Osman Sezer olay yerinde feci şekilde can verdi.

Olayın duyulmasının ardından olay yerine giden Osman Sezer’in yakınları sinir krizleri geçirirken, Odayeri bölgesindeki ormanlık bölgede 15 gün içinde ikinci ölüm olayının gerçekleştiği öğrenildi.
Orman işletmesinin kışlık kesim işini verdiği Beyköy Bölgesi Çınardüzü Köyü Orman Kooperatifi üyesi oldukları belirtilen Osman Sezer ve Hüseyin Sezgin’in 100 metre küplük bir tomruğu ormanlık alandan kesip traktörle Orman İşletmesi deposuna getirme karşılığı 9 bin TL. kazandıkları öğrenildi. Kış aylarında yapılan kesimlerinin zorluğunu hiçe sayan Orman köylülerinin isyanını değerlendiren Çınardüzü Orman Kooperatifi Başkanı Hasan Çakır, başka bir gelir kaynaklarının olmadığını ve zor şartlarda çalışma mecburiyetlerinin olduğunu söyledi. Hasan Çakır Orman işinde yaşanan kazalar içinde her hangi bir önlemin nasıl alınacağını bilmediklerini ifade etti.
Osman Sezer’in cesedi, kaza sonrası olay yerine gelen Jandarma Ekipleri ve Savcılığın olay yerindeki incelemesinin ardından otopsisi yapılmak üzere Düzce Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Plakası bulunmayan traktörün sürücüsü Hüseyin Sezgin ise Jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.