Dün akşam saatlerinde D-100 Karayolu Doğanlı Köyü yakınlarında 2 kişinin yaralandığı trafik kazası sonrası yaklaşık 50 kişilik bir grup tepki olarak Karayolunu trafiğe kapatmış, polis ve jandarma ekiplerinin çabası sonrası gruptakiler eylemlerine son vermişti.



Bu olaydan bir süre sonra aynı köyden bu kez yaklaşık 200 kişilik bir grup, söz konusu kavşakta tekrar toplanarak çok sayıda otomobil ve kamyon lastiğini ateşe vererek D-100 karayolunu trafiğe kapattı.



Vatandaşlar kazanın meydana geldiği kavşakta bir türlü önlem alınmamasına sert tepki göstererek lastiklerle yolu ateşe verip yetkilileri protesto ettiler.



Uzun süre itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini engelleyen grup ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Protestocu grup, polis ve jandarma ekiplerinin çabaları sonucu itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesine izin verdi.



Ateşe verilen lastiklerin söndürülmesiyle kapanan D-100 Karayolu yaklaşık bir saat sonra tekrar trafiğe açıldı. Kavşak için önlem alınmasını bekleyen öfkeli kalabalık yetkililerin vurdumduymaz tavrına da büyük tepki gösterdiler.

Haber; Ü. ÇETİN