Trafik Güvenliği haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, trafik kazalarının nedenleri ve azaltılması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

 

 

    Etkinliğe, Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Belediye Meclis Başkanı Mehmet Özden, İl Garnizon Komutan Vekili Ferruh Arslan, Daire Müdürleri, Emniyet müdürlüğü ve Jandarma komutanlığı mensupları ile öğrenciler katıldı.

 

 

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, trafik kazalarının meydana geliş biçimlerine ilişkin sinevizyon gösterileri izlenirken, toplantının panel bölümüne Trafiktan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı Ali Osman Akgün başkanlık etti.

 

 

   Panele konuşmacı olarak, Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Davut Karakülah, Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Özcan Özgan, İlk Yardım Uzmanı Doktor Türker Acarhan, Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü İlyas Daniş, Psikolog Nevin Küçük katıldı.

 

 

     Panelde Düzce’de aşırı sürate bağlı kazaların büyük bölümünü D 655 ve D 100  karayollarını geçiş güzergahı olarak kullanan Düzce dışı illerden araçların yaptığı ifade edilirken, Emniyet kemeri kullanımının şehirlerarası yollarda yüzde 70, şehir içi yollarda ise yüzde 40 civarında kaldığına dikkat çekildi. Nisan ayı başından itibaren yürürlüğe giren maddi hasarlı kazalarda tarafların kendilerinin uzlaşması uygulamasının Düzce’de yüzde 46 oranında başarılı olduğu da bildirildi.