Sabah saatlerinde TEM otoyolu Karaçalı mevkiinde Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan bir otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere girdi.

BARİYERLERE GİRDİ

Çarpmanın etkisi araç sürücüsü hafif yaralanırken kazayı gören yoldan geçen diğer sürücüler kazazedeye hemen yardıma koşarak 112 acil servis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk ederek tedavi altına aldı.

ÇİLİMLİ SAPAĞINDA KAZA

D-100 karayolu Çilimli sapağında dün akşam meydana gelen kazada ise 1 kişi yaralandı. Aynı istikamette ilerleyen iki minibüs çarpıştı. Araçlardan biri yoldan çıkarken, diğeri olay yerinden kaçtı. Yaralanan araç sürücü hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

400 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Bir diğer kaza ise D-100 karayolu üzeri üç köprü mevkiinde bulunan tünele girişte meydana geldi. Edinile bilgilere göre; Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan bir otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu sağ ve sol bariyerlere çarparak durabildi. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, olay yerine ulaşan bölge trafik ekipleri kaza yapan sürücüye alkol kontrolü yaptı. Yapılan kontroller sonucunda sürücü 400 promil alkollü çıkması bölge trafik ekiplerini şaşırttı. Normal şartlarda 300 promil alkol alan bir kişinin alkol komasına girdiği öğrenilirken, kaza yapan sürücü 400 promil alkollü çıkarak alkol metreyi kilitlediği ve 400 promilden sonra ölçüm yapılamadığı öğrenildi. Bölge trafik ekipleri kaza yapan araç sürücüsünün ehliyetine el koyarken çeşitli maddelerden ceza yazarak otomobili bağladı.

haber;İ.KELEŞ