Üçköprü'de üst geçitlerin kullanışsız olması nedeniyle işe yaramadığı ve D-100 üzerinde bırakılan yaya geçitlerinden karşıya geçen vatandaşların korkutuğu başına geldi. D-100 Karayolu Üçköprü Mevkiinde karşıya geçmek isteyen Ali Perçin'e İstanbul İstikametine gelen 34 GE 0520 plakalı otomobil çarptı. kazada ağır yaralanan Perçin olay yerine gelen 112 ambulanslarıyla hastaneye kaldırıldı. Perçin, hastanede yapılan tüm müdehalelere karşın kurtarılamadı. Aylardır kavşak isteğini dile getiren Üçköprülüler ise yaşanan bu kaza sonrası yolu trafiğe kapattı.

 



Ankara'dan İstanbul İstikametine yaklaşık 2 KM araç kuyruğu oluştu. Bölgede emniyet ekipleri ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken, vatandaşları yoldan çıkartmak için ikna etmeye çalıştı. Üçköprü Halkı masa ve sandalyelerini yola çıkararak yolu kapatırırken bazıları da oturma eylemi yaptı.

 



Olay yerine gelen Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz öfkeli köy halkını ikna etmeye çalıştı. Üçköprülü vatandaşlar ise Vali Adnan Yılmaz'ın olay yerine gelmesini aksi takdir de eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söylediler. Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz'ın 10 içinde yolu düzelme sözü vermesiyle Üçköprülüler yolu açmaya ikna oldular.

 

 



Havuz Değil Altgeçit

öte yandan daha önce meydana gelen kazalar sebebi ile bir çok kez gündeme gelen Üç Köprü Mevkiinde vatandaşların geçmesi için yapılan alt geçitlerin hali içler acısı. Vatandaşlara daha önce üst geçit sözü verildiği ancak henüz bir çalışmanın olmadığı yerde , mevcut bulunan altgeçit ise kullanılamaz durumda. Eski bir harabeyi andıran alt geçitin içi ise tam anlamıyla bir havuza benziyor.

 

 

Çöpler ve su alt geçiti kullanılamaz hale getirmişken yetkili kişilerin hala bu duruma sessiz kalması vatandaşın tepkisini çekiyor. Mevcut alt geçidin bile temizlenmediği Üç Köprü Köyünde birde üst geçit sözü verilmesi vatandaşı çileden çıkartıryor.

Haber: M YILMAZ