Dün akşam Üçköprü'de iftar öncesi 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazanın ardından istenmeyen olaylar yaşandı. Aylardır yol sorunu nedeniyle gergin anların yaşandığı Üçköprü'de dün akşam olanlar oldu. Üç ay içinde D-100'e üçüncü kurbanı veren Üçköprülüler'in sabrı taştı.

BU İSYAN GELİYORUM DEMİŞTİ

 



Üçköprü'de son üç ayda üçüncü ölümlü kaza meydana geldi.Geçtiğimiz hafta yaptığımız “ köylüler kavşakta ısrarlı” başlıklı haberimizde, olayların bu noktaya geleceğinin sinyali verilmişti. Köye gelip giden ve sürekli söz veren bürokrat ve siyasilerden bir an önce çözüm bulmalarını isteyen köy halkı, büyük bir eyleme hazırlandıklarını söylemişlerdi. Dün akşam yaşanan kazada bir can daha gidince sabırlar taştı. Üç aydaki üçüncü canın acısı halkı sokağa döktü.

DAHA KAÇ CAN GİDECEK

 



Dün akşam iftar öncesi yoldan karşıya geçen motosikletli gencin otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmesi Üçköprü'de bardağı taşıran son damla oldu. Kazadan sonra yolu kapatan Üçköprü halkı lastikler yaktı, sloganlar attı. Yol üzerinde oturma eylemi yapan köy halkı "Daha kaç can gidecek.Bize verilen sözler yerine gelsin. Burada kavşak istiyoruz.” diyerek Valiyle görüşmeden yolu açmayacaklarını söylediler.

VALİYE BÜYÜK TEPKİ

 



Vali Adnan Yılmaz ve AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz yılı açmamakta ısrarlı olan halkla görüşmek için Üçköprü Köyüne geldi. Ancak sinirlerin iyice gerildiği anlarda Üçköprü Halkı Vali Yılmaz'a büyük tepki göstererek verilen sözlerin tutulmadığını söylerken, “ Vali istifa” şeklinde sloganlar atıldı. Jandarma, Vali Yılmaz'ın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Zaman zaman tansiyon yükseldi tartışmalar yaşandı. Vatandaşlar kavşak isterken neden üst geçit yapılmasının istendiğini sordu.Halkı ikna edemeyen Yılmaz teravih namazını kılmak üzere köy camisine giderken namazın ardından köyden ayrıldı.

NEDEN CEP VE KAVŞAK DEĞİL DE ÜST GEÇİT?

Üçköprü'de karayollarının köye girişi sağlayan kavşağı kapatması ile başlayan gerilim aylardır sürüyor . Olayların bu noktaya gelmesinin ve halkın aylardır yatışmamasının nedeni ise köye cep ya da kavşak değilde üst ve alt geçit yapılacak olması.Mesafeleri gerekçe göstererek köy meydanına kavşak izni vermeyen karayollarına tepkili olan Üçköprülüler, daha önce yaptıkları eylemler sonrası kavşak yada cep sözü verildiğini ancak tutulmadığını öne sürdüler.

YOL KAÇ KEZ KAPANDI

 

 

Daha öncede yaşanan kazaların ardından Üçköprü köyünde bir çok kez D-100 karayolu trafiğe kapatıldı. Ancak her seferinde idarecilerin ve siyasilerin söz vermesi ile halk yatıştırıldı. Geçtiğimiz aylarda köyülülerin istediği kavşak yerine köye üst ve alt geçit yapılacağı sözü verildi ancak köy halkı kavşakta ısrarlıydı. İşte bu ısrarın sonucunun alınamaması ve dün akşam yaşanan kazanın acısı Üçköprü'de sabırları taşırdı.

KORKMAZ KAVŞAK SÖZÜ VERDİ

 



Olay yerine gelen Milletvekili İbrahim Korkmaz da köylülerle görüşme yaptı. Korkmaz yolun açılması için köylüleri ikna ederken, kavşak yapılması istenen yerde de incelemede bulundu. Saatlerin gece yarısını geçtiği sıralarda Korkmaz, Karayolları yetkileri ile telefon görüşmeleri yaptı. Korkmaz'ın ikna çabaları sonuç verdi ve yol tamamen trafiğe açıldı. Bu arada bölgeye gelen bir kepçe ortada bulunan beton bariyerlerin bir kısmını kaldırdı. Emniyet ve jandarma ekipleri geçiş için açılan yaklaşık 20 metrelik kısma duba ve şetir çektiler.

Haber: H. İŞCAN