İftardan sonra Üçköprü’de hareketli saatler yaşandı. İftar nedeniyle yolu bir süre trafiğe açan köy halkı iftardan sonra tekrar toplandı. Köy halkı Lastik yakarak her iki şeridi trafiğe kapatırken, Yol üzerinde oturma eylemi yaptı. Olay yerinde İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ve İl Alay Komutanı Ramazan Akça'nın koordinesinde güvenlik ve trafik tedbirleri alındı.

 

 

 

Köy halkı Vali Adnan Yılmaz’la görüşmeden yolu açmamakta ısrarcı olması üzerine Vali Yılmaz ve Milletvekili İbrahim Korkmaz vatandaşlarla görüşmek için Üçköprü’ye geldi. 

 

 

Arbede Çıktı, yuhaladılar!

 

 

Zaman zaman seslerin yükseldiği ve kazanın acısıyla gergin olan ortamda Jandarma etten duvar örerek Vali Yılmaz’ı koruma altına aldı. Verilen sözlerin tutulmadığını öne süren bazı vatandaşlar, Vali Yılmaz’ın konuşması esnasında yuhalayarak tepki gösterdiler.

Karayolları yetkilerini çağırdılar

 

 

 

 Kısa süreli arbedenin yaşandığı bölgede Vali Adnan Yılmaz teravih namazı kılmak üzere köy camiisine gitti. Namazın ardından Vali Yılmaz bölgeden ayrılırken Milletvekili İbrahim Korkmaz bir süre halkla konuştu.  Zaman zaman yolu trafiğe açan zaman zaman kapatan köy halkı Vali Yılmaz ve Milletvekili ile görüşmelerden ikna olmadı. Lastik yakıp yolu trafiğe kapatan köy halk cep açılması ve kavşak yapılması için Karayolları görevlileri ile görüşmeden yolu açmayacaklarını söyledi.

Burası bu gece yapılacak

Köy halkını ikna etmeye çalışan Milletvekili İbrahim Korkmaz, “ burası bu gece yapılacak gerekirse sabaha kadar bende burada sizinle kalacağım.”dedi.

 

 

 

Yaklaşık 4 saat boyunca Üçköprü köyünde halkla görüşen Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın ikna çabaları sonuç verdi ve yol tamamen trafiğe açıldı. Bu arada bölgeye gelen bir kepçe ortada bulunan beton bariyerlerin bir kısmını kaldırdı. Emniyet ve jandarma ekipleri geçiş için açılan yaklaşık 20 metrelik kısma duba ve şerit çektiler.

Haber; S. KAŞKIR