Peş peşe yaşanan ölümlerle gündeme gelen uyuşturucu belası giderek büyüyor. Bütün uyarılara rağmen gençler, uyuşturucuya rahatlıkla ulaşarak hayatlarını tehlikeye atmaya devam ediyor. Düzce’de zaman zaman gündeme getirdiğimiz uyuşturucu haberlerine dün akşam bir yenisi daha eklendi. Bu kez üzücü haber Gümüşova’ya bağlı Dereköy’den geldi.

Gümüşova’ya bağlı Dereköy’de iddiaya göre; aldığı uyuşturucunun dozunu kaçıran 16 yaşındaki E.A. isimli genç, uyuşturucu komasına girdi. Aldığı uyuşturucunun etkisi ile yere yığılan E.A. için 112 acil servis ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri uyuşturucu komasına giren E.A. ya ilk müdahalesini yapmasının ardından Düzce Üniversitesi Araştırma ve uygulama hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri E.A. hakkında soruşturma başlattı.

Son olarak 16 yaşındaki bir gencin uyuşturucu komasına girmesi hızla büyüyen uyuşturucu tehlikesine gözleri çevirdi.

Belirtilere dikkat edin

 

Uzmanlar çocukların uyuşturucudan uzak tutulması için bazı ayrıntılara dikkat çekiyor. Dikkat edilmesi gereken hususları anlatan uzmanlar, "Çocuklarınızın çamaşırlarıyla ilgilenin; bu yöntem ipuçları bulmanıza yardım eder. Kusmuk izleri, pantolonlarındaki idrar veya ceplerindeki madde kırıntıları birer gösterge olabilir. Kucaklayın veya elini sıkarken madde kullandığını gösterebilecek işaretlere, kokulara ve davranışlara dikkat edin. Ev ödevlerini beraber yapın; böylece zihinsel performansını takip edebilirsiniz. İşaretlere dikkat edin; göz damlası, parfüm, ağız ferahlatıcılar madde kullandığını saklamak için kullanılan en genel yöntemlerdir. Doğru sorular sorun; "Sen madde mi kullanıyorsun?" yerine, "Arkadaşlarından biri madde mi kullanıyor?", "Madde kullanan birini tanıyor musun?" tarzı yaklaşımlar sergilenmeli" diyerek çocuklara yaklaşım konusunda ki ayrıntıları sıraladılar.

 

Haber; İ.KELEŞ