400 Kişilik "Filistin'e Yol Açık" Konvoyu Kahire Havalimanında saldırıya uğradı.

Düzce'den 7 vatandaşımızında bulunduğu konvoydan bize telefon ile ulaşan Bülent Karahanoğlu'ndan aldığımız bilgilere göre; saatlerdir aç susuz Kahire Havalimanında camlı bir bölümde çevreleri sivil askerlerle dolu beklemedeler. Konvoya yapılan saldırı sonucunda olaylar çıkmış ve 4 vatandaşın pasaportlarına el konulmuş. Bu vatandaşlar Mısır hükümeti tarafından tutuklanmak istenmiş. Konvoydaki diğer vatandaşlarımız ise onları vermemek için direnince sivil polis tarafından çevreleri sarılmış ve çok zor anlar yaşamışlar.

Bülent Karahanoğlu dışında Düzceli 6 vatandaşımızın bulunduğu Filistin'e Yol Açık konvoyunun Ekip başı Davut Kavaktan, Murat Kavaktan ve Fatih Kavaktan bulunmakta. Fatih Kavaktan'ın alnından ve bacağından yaralı olduğu fakat hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayların nedeninin Filistin'e götürülen yardıma Mısır hükümetinin tepki göstermesi olduğunu söyleyen Karahanoğlu ile en son görüşmemizde sivil polislerin bulundukları yere girmeye çalıştıklarını, aralarından 4 arkadaşlarını almaya çalışacaklarını ama onlar çatışma olsa dahi onları Mısır hükümetine vermeyeceklerini söylemişti.

Daha sonra ''Filistin'e Yol Açık'' konvoyunda bulunanları Türkiye'ye getirecek olan uçağın, Mısır'dan havalandığı haberini aldık.

Kahire Havalimanı'nda pasaport kontrollerinin ardından özel uçağa binen ''Filistin'e Yol Açık'' konvoyundakiler, Türkiye'ye doğru yola çıktı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, konvoyda eksik olmadan Türkiye'ye doğru yola çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mısır polisince pasaportlarına el konulanların da yanlarında olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Bu arkadaşlarımızı yarı yolda bırakmamak için oturma eylemi yaptık. Bu sırada kimseye rahatsızlık vermedik. Mısır polisi bizim kararlı olduğumuzu anladı ve pasaportları geri verdi. İstanbul'a tam kadro döneceğimiz için çok mutluyuz'' dedi.

Az önce uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.