Olay, saat 01.00 sıralarında Atatürk Bulvarının İstanbul Caddesiyle kesiştiği noktaya yakın bir yerde bulunan otobüs durağında meydana geldi. Otobüs durağında unutulan bir cep telefonunu gören izinli polis memurunun otobüs durağının yanında bulunan kutuda bomba olabileceği üzerine şüphelenerek durumu emniyete bildirdi. Haber vermesi üzerine polis ekipleri bulvarda trafiği çift yönlü olarak kapattı.

Polis araçlarını yola bırakarak trafiği kapatan ekipler, otobüs durağına güvenlik şeridi çekerek vatandaşları uzaklaştırdı. Bomba İmha Uzmanı otobüs durağının çevresinde ve kutularda yaptığı aramada herhangi olumsuz bir duruma rastlamadı.

Kutularda sadece çöp olduğunu tespit edilirken polis ekiplerinin çalışmasını otobüs durağını çevresinde bulunan apartman sakinleri de evlerinin balkon ve pencerelerinden korku dolu gözlerle takip etti. Kutuda bombaya ulaşılmaması herkese derin bir nefes aldırdı.

 Düzce'e yaşanan bu gelişmenin dün Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde bulunan Amara Kültür Merkezi önünde meydana gelen intihar saldırısı sonrası vatandaşlarda nasıl olumsuz bir iz bıraktını gözler önüne serdi.

Haber:Y.SEVER