Hemen hemen her gün 155 polis imdat ihbar hattına gelen ihbarlardan biride kaldırım üzerine park etmiş araçlar… Bilinçsiz ve duyarsız sürücülerin kaldırım üzerine park ettikleri araçlar, yayaların kaldırımlarda yürümesine engel oluyor.
 

Trafik polislerinin her gün ceza kestiği ve araçları kaldırması için uyardığı bilinçsiz sürücüler, bu alışkanlıklarından bir türlü vazgeçmiyor… Otopark sorunu ve Sürücüler gidecekleri yerlere yakın mesafelere araçlarını park etmeyi tercih etmesi kaldırımlarda yayalardan çok araçların görülmesine neden oluyor.

 

Kaldırım üzerine park edilmiş araçlar yüzünden yayalar 155 polis ihbar hattını arayarak ihbarda bulunuyor. Düzce’nin hemen hemen her köşesinde yaşanan bu durum Düzce’deki otopark yetersizliğini ortaya koyuyor. Bugün öğlen saatlerinde rıhtım caddesinde kaldırım üzerinde park eden araçların ihbarını alan trafik ekipleri hükümet sokağa anons yaparak girdi.

Yapılan uyarılar sonucu bazı sürücüler araçlarını kaldırımdan indirirken, uyarıyı dikkate almayan sürücülerin kaldırım üzerindeki araçlarının fotoğrafları çekilerek teker teker ceza yazıldı.

 

Her gün aynı durumun yaşandığı Düzce’de Trafik polisleri tarafından araçlarının fotoğraflandığını gören bazı sürücülerin bahaneleri de hazırdı. Sürücüler, “ağabey mal indirdim, beş dakika oldu geleli, aracım arızalı…”gibi bahaneler üretseler de görevini yapan trafik polislerini caydırmadı.

Haber; İ. KELEŞ