55 yaşındaki Ali Er, geçtiğimiz ay çıkan yangında evini kaybetti. Yığılca’nın Kırık Köyü’ndeki iki katlı evde elektrik kontağından çıkan yangın hızla büyüdü. Alevlerin hızla yayıldığı ahşap evde patlayan tüp de, evi tamamen kül etti.

Yaklaşık bir aydır, komşularında kaldığını iddia eden Ali Amca, yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi. Yangın sadece kafasına taktığı şapkasını kurtardığını söyleyen Ali Amca’yı en çok acıtan ise yardım için gittiği yetkililerin söylediği sözler olmuş.

55 yaşındaki Ali Er, “Yığılca Kaymakamına üç haftada ancak ulaşabildim. Ulaştım kaymakama bana söylediği kelime şu: “evde ya insan yanması gerekiyordu yada üç beş baş hayvan yanması gerekiyordu”dedi. Yardımcı olabilmeleri için. İlla bir yangında daha çıkarıp kendimi mi yakayım?” iddiaların da bulundu.  

Yetkililerden hiçbir destek alamadığını söyleyen Ali Er, 700 TL emekli maaşıyla geçindiğini söylüyor. Sosyal yardımlaşmanın ise kendisine ait 8 dönüm arsa olduğu  için yardımda bulunmadığını öne sürdü.  Öncelikle Vali Ali Fidan’a seslenen Ali Amca, Yığılca Belediye Başkanı ve Yığılca kaymakamına da kırgın…

İki katlı evinin zemin katında yeni ev yapmak için aldığı malzemelerinde çıkan yangınla kül olduğunu ifade eden 55 yaşındaki Ali Er, yardım çağrısında bulunuyor. 

Haber;S:KAŞKIR