Gürcüasar yine yangınla yıkıldı. Geçtiğimiz günlerde çıkan ve bir samanlığı küle çeviren yangının ardından köyde bu sabah yine dumanlar yükseldi. Sobadan çıkan yangın, bir evi kullanılmaz hale getirdi.

 

 


Sabah saatlerinde Gürcüasar köyünde Hacer Keçeci’ye ait iki katlı binadan çıkan dumanları gören köylüler hemen itfaiyeye haber verdi. Hacer Keçeci evine yaklaşık kilometre uzaklıktaki bahçesine çalışmaya gitmişti. Bu esnada evde bulunan eski sobadan sıçrayan kıvılcım kısa sürede alev aldı.



Alevlerin büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. İtfaiye ekipleri alev topu olan eve hemen müdahale etti. Tarlasına çalışmaya gittiği esnada olup bitenlerden habersiz olan Hacer Keçeci’ye gelen telefonla şoka giren kadın, dizlerindeki rahatsızlık nedeniyle yanan evine bir saat sonra ulaşabildi.



İtfaiye ekiplerinin evini söndürme çalışmalarını gözyaşları arasında izleyen kadını komşuları teselli etmeye çalıştı. Eşini bir süre önce kaybeden ve bir oğluyla birlikte geçim mücadelesi veren yaşlı kadınının valilik tarafından onarılan evi de alevlere teslim oldu.
Köylüler evi yanan Hacer Keçeci’yi güçlükle sakinleştirirken, can kaybının olmaması ise tek teselli oldu. Şimdi kış ortasında evsiz kalan Keçeci ailesi uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Haber;İ.KELEŞ