Dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Günbaşı Köyü’nde bir samanlıkta çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. İçi ağzına kadar saman ile dolu olan yangında köy halkının ilk müdahalesi büyük bir faciayı önlemiş oldu. Edinilen bilgilere göre merkeze bağlı Günbaşı Köyü’nde Mustafa Topçu’ya ait samanlıkta yangın çıktı.

 

Yangının çocukların patlattıkları torpiller yüzünden çıktığı iddia edildi. Kısa sürede içi samanla dolu olan samanlığı saran yangına ilk müdahaleyi köy halkı yaptı. Köyde traktörlerin arkasında bulunan tankerlerden alınan sularla yangın söndürülmeye çalışıldı. İtfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı.

 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek yangını daha fazla büyümeden kontrol altına aldı. Samanlığın içinin samanla dolu olması itfaiye ekipleri ve köy halkını bir hayli uğraştırdı. Yangın kontrol altına alındı derken samanlar tekrar alıştı. Bu kez çare samanları boşaltmak oldu.

 

Köy halkı samanları samanlıktan tek tek çıkardı. Bu arada itfaiye ekipleri de soğutma çalışması yaptı. Samanların çıkarılması için kesim motoru ile samanlıkta bulunan ağalar kesildi ve itfaiye ekiplerinin işi daha da kolaylaştı.

Uzun uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangında biri çocuk iki kişi de fenalık geçirdi. Olay yerine gelen 112 ambulansı ile fenalık geçirenler tedavi edildi. Yangını korkulu gözlerle izleyen köylü vatandaşlar da yangın kontrol altına alındıktan sonra dağıldı.

Haber; R. BAL