Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada yangının Konuralp Orman İşletme Şefliği sınırlarında bulunan Hecinler Köyü ormanlık alan mevkiinde trafo patlaması sonucu çıktığı, dün saat 12.10’da gelen ihbar üzerine Orman İşletme Müdürlüğüne ait 1 adet Arazöz ile saat 12.25’de müdahale edilmeye başlandığı bildirildi.
Daha sonra Düzce Belediyesine ait İtfaiye Ekibi ve Su Tankı, Düzce, Yığılca ve Adapazarı Orman İşletme Müdürlüklerine ait toplam 5 adet Arazöz, 2 adet Yangın İlk Müdahale Aracı ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 adet Helikopter ve 100 personel ile yangına müdahale edildiği kaydedildi.
Yapılan açıklamaya göre; Orman yangını dün akşam saat 21:00‘ da yangın kontrol altına alındı. Yangın soğutma çalışmaları gece boyunca devam ederken, 1 adet Helikopter bugün saat 10:00 sularında yangın mahallinden ayrıldı. Yanan Ormanlık alanda,  3 adet Arazöz ile soğutma çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Yanan Ormanlık Saha, 20.0 hektar olduğu, bunun  8.0 hektarlık Kısmının Ormanlık Alan, 12.0 hektarlık kısmının Açık alan ( Örtü) olarak tespit edildi.