Ramazan ayı ile birlikte kapı kapı dolaşıp yardım topladıklarını söyleyip vatandaşı dolandıran duygu sömürgecilerine bir yenisi eklendi. Daha önce bilindiği gibi bir eve giren iki şahıs tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan bir çocuğu iyileştirme vaadi ile dolandırıcılık yaparak yüklü miktarda altınla kayıplara karıştıklarını ekranlara getirmiştik.

Bu gibi dolandırıcılara karşı uyarlar yapan emniyet vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıyordu. Dolandırıcılar bu kez de yaşlı ve tek yaşayan vatandaşlar kurban seçti. İddiaya göre olan şöyle gerçekleşti.

Geçtiğimiz günlerde Çay Mahallesi Tabak Caddesi üzerinde bulunan bir evde oturan yaşlı bir kadına ramazan yardımı yapıyoruz diyerek kandıran iki şahıs ellerinde bulunan 2’şer kiloluk patates torbalarını eve girerek bıraktılar. Ardından yardım için 50 TL daha veriyoruz diyen dolandırıcılar, yaşlı kadına 100 TL’leri olduğunu ve 50 TL’yi bozmaları gerektiğini söyledi. Yaşlı kadın dolandırıcılara 50 TL getirdi. Dolandırıcılar bu kez de kadından su istediler ve yaşlı kadının cüzdanından bin TL civarında nakit parayı alarak hiçbir şey olmamış gibi uzaklaştılar. Olay yerine çağırılan emniyet ekipleri her yerde iki dolandırıcıyı arıyor.

Haber; R. BAL