Dün düzenlenen otomobil yarışması bir ailenin Pazar gezmesini faciaya dönüştürdü. . Gösteri alanındaki bir otomobilin Kalabalığın arasına dalmasıyla Babası Mücahit Aslanhan’ın kucağında bulunan minik Belinay, araçların üzerine fırlamıştı.


Anıtpark'ta drift yaptığı iddia edilen bir aracın çarptığı 1 yaşındaki Belinay’ın hayati tehlikesi devam ediyor. Beyin kanaması geçiren küçük kızın Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesinde tedavisi sürüyor. Ailesi, Yoğun bakımda tutulan minik kızın gözlerini açması için dua ediyor.
Hastanede sabahlayan aile yarışmayı organize edenler için adli işlem başlatmış durumda. Yetkilerin bir geçmiş olsuna dahi gelmemesine sitem eden 1 yaşındaki Belinay’ın babası Mücahit Aslanhan, yarışma alanında hiçbir güvenlik önleminin bulunmadığını belirterek bu resmen cinayete teşebbüs değil de nedir? Diyerek tepki gösterdi. 

 

AMACI DIŞINA ÇIKILDI

Baba Aslanhan, “Hiçbir güvenlik önemi yoktu. Hem tedbir alınmalı hem de görevliler bulunmalıydı. Biz şikayetçiyiz. Gerekli adli mercilere de başvuruda bulunduk. Normalde modifiye yarışması değil de, hız yarışması gibiydi. Lastik çektirmeler, motorların seslerini gösteriyorlardı. Bu bizim değil başkalarının da başına gelebilirdi. gençler kendini kaybetmiş şekildeydi. Burada yarışmanın amacı müzik tesisatı, dış görünüşüydü ancak amacının dışına çıkıldı. Böyle bir yarışmada standa kurulur ve arabalar çalıştırılmaz. Organizasyonu düzenleyenlerden şikayetçi olduk.” dedi.


GEREKLİ KONTROL SAĞLAMADI

Kazada yaralanan 5 aylık hamile Elif Yalın ise bu sabah saatlerinde taburcu edildi. Elif Yarım’ın eşi Engin Yarım ise yaşananlara öfkeliydi.

Yaşadıkları korkuyu anlatan Engin Yalın, güvenlik zafiyeti olduğuna dikkat çekerek “Driften ziyade araçların durması hareket ettirilmemesi gerekliymiş. Araçların hareket ettirilmemesi gerekiyormuş. Ancak gerekli kontrol sağlamadı. İçlerinden biri gelerek direk bize vurdu. Güvenlik şeridi, güvenlik görevi, zabıta hiçbiri yok. Buradan geçmeyin tehlikeli diyen bilgilendiren kimse yoktu. Organizasyon düzenleyenlerden herkesten şikayetçi olduk. “diye konuştu.


Öte yandan dün düzenlenen Anıtpark'taki Otomobil Güzellik Yarışmasındaki kaza ihmal zinciri gözler önüne serdi. Yarışma organizatörleri kaza yapan aracın drift yapmadığını fren yerine kaza basmadığını iddia ederken, söz konusu alanda bazı araç sürücülerinin alanda tehlikeli şekilde gösteri yaptığı kamera görüntülerine de yansıdı. Birincisi Gölyaka Kültür Parkta Düzenlenen yarışmanın ikincisinde adres olarak neden Anıtpark’ın seçildiği tartışma konusu oldu. Hafta sonunu fırsat bilerek birçok ailenin çocukları ile birlikte gittiği Anıtpark’ta araçların sabit olarak sergilenmesi gerekirken yarışmayı şova dönüştürmesine göz yumulması tepki ile karşılandı. Otomobillerin jant, motor, ses sistemi gibi teknik özellikler sergileneceğinden emniyette güvenlik önlemi alma gereği duymadı. Bariyer ya da Güvenlik şeridinin yanı sıra sağlık ekiplerinin de  bulunmadığı alanda araçların yarışmayı şova dönüştürmesi de kazayı beraberinde getirdi.

 

Haber; S.KAŞKIR