Yığılca’da 8 yaşındaki bir çocuk arı sokması sonucu alerjik durumu olduğu şüpesi ile hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiler göre; Yığılca’ya bağlı Yağcılar Köyünde evinin önünde oynayan 8 yaşındaki Şafak Sarı’yı arı soktu. Sarı’nın Arı sokmasının ardından vücudunda şişme yaşandı.
Yığılca Yağcılar Köyünden kendi imkanlarıyla Yığılca Toplum Sağlığı merkezine getirilen Şafak Sarı buradan ambulans ile Düzce Devlet Hastanesine sevk edildi.
Vücudunun büyük bir bölümü şişen Sarı konuşamaz hale geldi. Devlet Hastanesine sevk edilen Şafak Sarı burada tedavi altına alınırken, yetkililer özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların sıklıkla hastanelere arı sokması şikayeti ile başvurduğu söyledi.
Yığılca’daki arı sokması vakası aynı zamanda ilçelerdeki sağlık merkezlerinin ne kadar yetersiz olduğunu gösterdi. Ufak bir arı sokmasının dahi tedavisinin sağlanamadığı merkezlerin bölge halkına hizmette yetersiz kaldığını gösterirken, ilçelerde yapımına başlanan entegre hastanelerinin biran önce hizmete sokulması gerektiğinin önemini bir kez daha ortaya koydu

 

Haber; I. KELEŞ