Çoban Mevkiinde açılan derneğinin açılış programına Vali Ali Fidan, Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ile davetliler katıldı. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akça ve üyeler tarafından karşılanan Vali Ali Fidan, Yığılca’ya özgü ürünlerin sergilendiği standı gezerek Yığılca’nın meşhur balını tattı. Vali Ali Fidan, kendisi için özel hazırlanan koltuğa otururdu, yaptığı espri ile çevredekileri gülümsetti.

Dernek açılışında konuşan Vali Ali Fidan, sivil toplumların önemine vurgu yaptı. Fidan, “Düzcemiz güzel bir il, Yığılca güzel bir ilçe… yaylaları şelaleliyle…Sahip olduğumuz nimetlerin kıymetini bilmeliyiz. Bir takım yatırımların gelmesi için çalışmalarımız var. Daha iyi olacak. Bizim Düzce’mizin Yığılca’mızın insanı dürüst, vatanperver, ülkemizi her zaman koruyandır.” Dedi.Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, derneğin hayırlı olmasını diledi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Yığılca’nın Düzce için öneminden bahsetti.Keleş, “Yığılca insanını severim. Çok çalışkan dürüst insanlardır Düzce’ye çok değer kattığını düşünüyorum. Düzce arkasındaki Yığılca havzası her açıdan Düzce’yi besleyen bir havzadır. Ama çok kıymeti bilinmez. Yığılca balıyla bir çok değeri ile çok ciddi potansiyel barındırıyor. Bunu ön plana çıkarmak lazım.”derken, “hepimiz bunun için destek vermeliyiz.”ifadesini kullandı.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, derneği Yığılca’nın Düzce’deki evi olarak tanımladı.Yığılca’nın Turizm alanında sahip olduğu doğal güzellerine işaret eden Düzce Yığılcalılar Kültür, Turizm, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tarık  Akça, dernekle birlik ve beraberliği oluşturmak adına kurduklarını anlattı. Akça, siyasilere seslenerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Vali Ali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Program dernek binasının açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu.

​Haber;S.KAŞKIR