Her yılbaşını alkol alarak karşılama alışkanlığıda devam ediyor.
Eski yılı çakır keyifle uğurlayıp 2010 yılını alkol duvarlarını aşarak karşılayanlar gecenin ilerleyen saatlerinde çevreye rahatsızlıklar vermeye ve kavgalar çıkarmaya başladılar.
Saat 23:00 sıralarınsa Düzce şehir merkezi gayet sakin bir görüntüdeydi.
Gençler, arkadaşlarıyla dolaşıyor. Bazı eğlence yerlerinde müzik eşliğinde yeni yılı karşılamaya hazırlanıyorlardı.

Emniyet ekipleride vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için cadde ve sokakları kontrol altında tutuyorlardı.
Ancak zaman ilerledikce şişede durduğu gibi insan vücudunda sakin durmayan alkol nedeniyle kavgalar gürültüler başladı ve emniyetin telsizlerinden geçen anonslar il merkezinin dört bir yanından kavga gürültü ve çevreye rahatsızlık veriliyor şeklindeydi.
Güvenlik güçleride kendini bilmez bazı kişilerin vatandaşları rahatsız etmesi ve çevreye zarar vermemesi için adeta ordan oraya koşturmaya başladılar.
Kendi hallerinde bazı eğlence mekanlarında yeni yılı karşılamaya çalışanlar bunların büyük çoğunluğu ne yediğini ve ne içtiğini bilerek ne kendine nede çevresine zarar vermeden yeni yılı karşılarken bir yandan baliciler, tinerciler diğer yandan alkol sınırını aşanlar başka bir yerde aile içi kavga bunlar eski yılın son saatleriyle yeni yılın ilk saatleri arasında Düzce'nin dört bir yanında meydana gelen istenmeyen olaylardı. Bunların üstüne birde silah sesleri eklenince tam anlamıyla eski yılın kötü alışkanlıkları yeni yılada taşınmış oldu.