Düzce’de bu yaza traktör kazaları damga vurdu. Özellikle son günlerde peş peşe meydana gelen kazalar birçok cana mal oldu. İşte son kaza haberi de Akçakoca’dan geldi.


Akçakoca’da uçuruma yuvarlanan traktörün sürücü yaralandı. Kaza saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Akçakoca’ya Bağlı Dadalı Köyünde Çınar Avcı İdaresindeki traktör, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu uçuruma yuvarlandı. Kazayı gören vatandaşlar hemen traktör sürücünün yardımına koştu. Olay yerine 112 ve jandarma sevk edilirken, sağlık ekipleri uçuruma yuvarlanan traktör sürücünü sedye ile ambulansa taşıdı. Traktör sürücüsü Çınar Avcı, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Tarımsal faaliyetlerin yoğunlaştığı yaz aylarında art arda yaşanan kazalar bu tarım araçlarının kullanımına dikkat çekti. Trafik kurallarına uymamak, dikkatsizlik ve tedbirsizliğe sürücülerin yaptığı hatalar eklenince hemen hemen her gün bir traktör kazası meydana gelir oldu. İstatistiklere göre; traktörlerin karıştığı kazaların ölümle sonuçlanma oranının diğer kazalara göre daha fazla oluğu düşünüldüğünde de bu noktada sürücüleri eğitmenin önemi ortaya çıktı.

 

 

Haber: S. Kaşkır