Kızılay meydanında bulunan ayakkabıcılar çarşısında 19 Eylül 2012 tarihinde yaşanan hırsızlık olayının görüntüleri ortaya çıktı.

Gece saat 02:00 sıralarında üç ayrı iş yerine giren yaşları 18’den küçük iki genç, yaklaşık bir saat süren soygunun ardından ellerinde çantalarla o dükkanı terk etti. Gençlerden biri, iş yerinde bulunan vitrinde ki cansız mankene de tacizde bulunmayı ihmal etmedi.

 
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler akıllara durgunluk verecek cinsten. İki genç önce ayakkabıların bulunduğu iş yerinden ellerindeki sopayla içeriden ayakkabı alıyor. Ayakkabıları deneyerek çantalarına dolduran ve zaman zaman merdivene oturarak dinlenen iki genç, bir de sigara keyfi yapıyor.  
 

Gençler ayakkabı satan iş yerinden çıkarak hemen karşısında bulunan konfeksiyon dükkanına girdi. Gençlerden biri elindeki çantayı doldururken, diğeri ise vitrinde bulunan cansız mankene tacizde bulundu. Kafası olmayan mankenin boynundan ve çeşitli yerlerinden öpen şahıs, görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla elle tacizde de bulunuyor.

 
Polisin yaptığı çalışma takip sonucu iki gençten biri yakalandı. Emniyetteki sorgusunun ardından Adliyeye sevk edilen Y.Ş.D., isimli genç tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Emniyet güçlerinin kimliği belirlenen diğer şahsı yakalamak için de çalışması sürüyor.