Freni boşalan yolcu otobüsü az kalsın faciaya neden oluyordu. Kalıcı konutlar 11. Bölgede seferini tamamladıktan sonra geri dönen Nuri Dereli idaresindeki 81 BD 175 Plakalı yolcu otobüsü oldukça dik olan 87. Sokak üzerinden inmeye çalışırken bir anda frenleri boşaldı. Yolcu otobüsü büyük bir hızla yolu karşıdan karşıya geçip yol kenarında bulunan Esentepe Mahalle Muhtarlığı’na ait Konteynıra çarptı.

Kaza anında Konteynır içinde çalışan Muhtar Necati Çetinkaya Otobüsün çarpması ile konteynır içinde büyük korku ve panik yaşadı. Kazanın ardından İtfaiye ekipleri ve 112 hemen olay yerine sevk edildi. Büyük bir gürültü ile Konteynıra çarparak duran yolcu otobüsü az kalsın büyük bir faciaya neden olacaktı.

Kazanın ardından Muhtarlık konteynırının kapısını kırarak içeri giren vatandaşlar Muhtar Çetinkaya’yı dışarı çıkarttılar. Büyük şok yaşan Muhtar Çetinkaya," Ne olduğunu anlayamadım. Mahalle sakinlerinden birine evrak hazırlıyordum. Aniden büyük bir gürültü koptu. Televizyon ve sehpa üzerime devrildi. Vatandaşların yardımıyla çıkabildim" dedi.

Kazayı gören vatandaşlar ise "Eğer otobüs muhtarlığa ait konteynıra çarpmasaydı o hızla camiye çarpacaktı bu daha büyük bir felaket olabilirdi"dedi.

Kazayı hafif atlatan Muhtar Necati Çetinkaya ise daha sonra göğsündeki ağrı nedeniyle Hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.