Düzce İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2013 yılı istatistiklerini yayınladı. Jandarmanın sorumluluk bölgesinde 1 adam öldürme ve 3 taksirle öldürme, 404 genellikle 18 yaşından küçük kızların kendi istekleri ile arkadaşlarının yanında kalması şeklinde hürriyetten yoksun kılma, 869 konuk dokunulmazlığını ihlal ve kişiye veya hatırasına hakaret ile diğer suçlar meydana geldi.

Ayrıca 2013 yılı içerisinde meydana gelen 472 trafik kazası sonucunda 34 kişi hayatını kaybederken, 346 kişi ise yaralandı.


1 OLAYDAN, 3 OLAYA YÜKSELDİ


2012 ile 2013 yılında meydana gelen kişilere karşı suç olayları karşılattırıldığında; taksirle öldürme olaylarında yüzde 200 arttı. İstatistiklere göre taksirle adam öldürme 1 olaydan, 3 olaya yükseldi. tehdit, kişi hürriyetten yoksun kılma, konuk dokunulmazlığını ihlal, kişiye veya hatırasına hakaret ile diğer suçlarda yüzde 17 artarken, kasten öldürme olaylarında yüzde 50, taksirle veya kasten yaralama olaylarında yüzde 4, cinsel suçlarda ise yüzde 39 azalış olduğu bilgisi verildi.


97 KORUMA KARARI


2013 yılı içerisinde Düzce İl jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde; 91 kadın ve 6 erkek olmak üzere 97 şahıs hakkında 1-6 aylık süreler arasında koruyucu tedbir kararı uygulandı. 1 erkek şahıs hakkında koruyucu tedbir kararının uygulanmasına devam edildiği belirtildi.


Hakkında koruyucu tedbir kararı verilen kişilerden; 1 kadın kolluk amiri, 5 kadına valilik/kaymakamlık makamı, 85 kadın ve erkek şahsa ise mahkeme tarafından tedbir kararı uygulandı.


Söz konusu kararlar ve ilgili mevzuat doğrultusunda çeşitli sürelerle koruyucu tedbiri uygulanan kadın ve erkeklerin durumları her hafta fiziki olarak yerlerinde kontrol edildiğinin altı çizildi.


Ayrıca 2013 yılı içerisinde; 89 kadın ve 95 erkek olmak üzere toplam 184 şahsın can güvenliğinin sağlanması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığı ve valilik makamlarının talimatları doğrultusunda gerekli araştırma ve takipleri yapıldığı halen 1 erkek şahsın can güvenliğinin sağlanmasına yönelik tedbirlerin uygulanmasına devam edildiği kaydedildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır