Yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) tedbirleri kapsamında Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla Kaynaşlı'ya bağlı Darıyeri Mengencik Köyü karantinaya alındı. Köye giriş-çıkış yasaklanırken, jandarma güvenlik tedbiri aldı. Köyde yaşayan vatandaşların karantina kurallarına uyması istenirken, sağlık ekipleri de ev ev dolaşarak yüksek ateş ve öksürük gibi şikayetleri olanları belirlemeye başladı. Karantina uygulaması 14 gün süre ile uygulanacak.

Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Vaka sayısında artış görülen İlimiz Kaynaşlı İlçesi'ne bağlı Darıyeri Mengencik Köyü'ne giriş-çıkışların 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren 14 gün süre ile kontrollü olarak sağlanmasına, köyde ikamet eden kişilerin 14 gün süresince evde izole olmalarının sağlanmasına, ilgili kurum ve kişiler tarafından gerekli önlemlerin alınmasına karar verildi."

Öte yandan köyde yaşayan koronavirüs hastası bir vatandaşın 16 kişiye hastalık bulaştırdığı ortaya çıktı. Toplam 17 kişinin hastalıkla enfekte olduğu köyde sayının daha da artmasından endişe ediliyor.