Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Eylül ayı faaliyetlerini açıkladı. Eylül ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 392, yem satışı yapan işyerlerinde 14 olmak üzere toplam 406 adet denetim yapıldığı bildirildi. Denetimlerde 11 gıda işletmesine mevzuata aykırılıktan 86 bin 694 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca ‘Alo Gıda 174’ hattına gelen 17 şikâyetin incelendiği ve şikayetlerin olumlu sonuçlandığı kaydedildi.

103 kişi ısırıldı
Eylül ayı içerisinde meydana gelen diğer faaliyetler hakkında da bilgi verildi. Düzce’de meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 103 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındığı ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmediği belirtildi.

2 bin 343 ton iç fındık ihracatı yapıldı
Düzce’de bir ayda 2 milyon 251 bin 370 adet kanatlı sevki ile yurt dışına 28 ton Tavukayağı ihracatı yapıldı. Türkiye'deki fındık üretiminde önemli paya sahip Düzce'de Eylül ayında 2 bin 343 ton iç fındık ihracatı yapıldığı bildirildi.  
 

3 lezzet daha tescil yolunda
Müdürlük, Türkpatent tarafından tescilleneceğini duyurulan Konuralp Pirinci, Akçakoca Mancarlı Pidesi, Akçakoca Melengücceği Tatlısı, Düzce Acıkası ve Düzce Köftesi’nin ardından Düzce Şırası, Düzce Sirkesi ve Düzce Fındıklı Tahin Helva için de gerekli araştırmalar tamamlandığını açıkladı. Çalışma kapsamında başvuru formları doldurularak buna yönelik denetim komisyonu oluşturulduğu aktarıldı.

Haber: Y. SEVER