Olay akşam saatlerinde Tem Otoyolu Gölyaka Gişeleri'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Düzce İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler bir otobüste kapasitesinin üzerinde yolcu olduğuna dair aldıkları ihbar üzerine harekete geçti. Jandarma ekipleri tarafından Tem Otoyolu Gölyaka Gişeleri'nde durdurulan bir yolcu otobüsünde 3'ü kadın olmak üzere toplam 160 mülteci yakalandı. Kliması bozuk olan ve kapasitesinin çok üzerinde yolcu taşıyan otobüse yapılan operasyon sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 160 mülteci otobüsten indirildi. Olay esnasında kliması arızalı olan otobüsten inen mültecilerden 3'ü sıcaktan dolayı fenalık geçirdi. Jandarmanın 112 Acil Servis Ekiplerine haber vermesi üzerine fenalaşan 3 mülteci ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Diğer 157 mülteci ve gözaltına alınan otobüsün şoförü Hasan K. Bayraktar Jandarma Karakolu'na götürüldü. Burada işlemleri yapılan mültecilere jandarma ekipleri tarafından karakolun bahçesinde su ve yemek ikram edildi. Belediyeye ait 2 otobüsle sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürülecek olan mülteciler işlemleri tamamlanana kadar Gümüşova Spor Tesisleri'nde konaklayacak.



MÜLTECİLERDEN KİŞİ BAŞI 3 BİN TL ALINDI
Öte yandan Ağrı'dan İstanbul'a doğru hareket eden tek bir otobüsün içindeki 160 mülteciden kişi başı 3 bin Türk Lirası para alındığı iddia edildi. Edinilen bilgiler doğrultusunda, otobüs şoförü Hasan K.nin ise 160 mülteciyi Ağrı'dan İstanbul'a götürmesi için 12 bin Türk Lirası aldığı öne sürüldü.



Afganistan, Pakistan ve Özbekistan uyruklu 160 mültecinin kişi başı 3 bin Türk Lirası karşılığında Ağrı'dan İstanbul'a götürülmeye çalışıldığı olayla ilgili jandarma ekiplerinin incelemesi sürüyor.





Haber: G. TEMEL