17 yaşındaki suça sürüklenen çocuk, bir yardım derneğinden çalışma şartıyla ceza almaktan kurtuldu. Alınan bilgiye göre, kentteki bir kamu kurumunun yenileme projesinin yapıldığı bölgede bulunan demirlerin çalındığı iddiasıyla polis ekipleri, suça sürüklenen çocuk olduğu tespit edilen E.A. hakkında "açıktan hırsızlığa teşebbüs" suçundan işlem yaptı. 

İnşaat işi yapan müteahhit E.G, inşaattan çıkan yaklaşık 60 kilogram demiri çaldığı iddiasıyla E.A'dan şikayetçi oldu. 

Dosya, suçun uzlaşma kapsamına girmesi ve cumhuriyet savcısının önerisi ile Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu’na gönderildi.

O şartla uzlaşmayı kabul etti

Uzlaştırmacı Nagehan Tecer tarafından yapılan görüşmelerde, müteahhit E.G, E.A'nın bir yardım derneğinde 2 hafta boyunca çalışması şartıyla uzlaşacağını belirtti. 

Yapılan görüşmeler sonrasında E.A, Düzce İhtiyaç Sahiplerine Yardım Derneğinde 2 hafta boyunca ihtiyaç sahipleriyle yardımseverler arasında gönüllü olarak çalıştı. 

Uzlaştırmacı Nagehan Tecer, yaptığı açıklamada, dosyanın, tarafların uzlaşma konusundaki anlaşmasıyla kapandığını belirtti. 

“Dosyayı güzellikle kapatmış olduk”

Suça sürüklenen çocukların bir şekilde topluma kazandırılması gerektiğini ifade eden Tecer, şöyle konuştu:

"Bu çocuklar bir şekilde bu suçları işlemeleri için sokağa bırakılıyor. Çocuk yaşta henüz hırsızlığın ne olduğunu bilmeden bu durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu dosyada da yine böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Çocuğun topluma kazandırılması konusu ve vicdan ön planda olunca uzlaşma sağlandı, taraflar da uzlaşmayı kabul etti. Dosyayı güzellikle kapatmış olduk."

Tecer, müteahhit E.G'ye teşekkür ederek, "Burada suça sürüklenen çocuk E.A. 2 hafta boyunca yardım derneğinde ter döktü, emek harcadı. Görünen o ki potansiyel şüpheli olması beklenen E.A'nın bundan sonra daha güzel bir hayatı olacak. Uzlaştırma ile adalet daha hızlı tecelli etmiş oldu, toplumsal barışa da katkı sağlandığını görmüş olduk." diye konuştu. 

Haber. C. ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ