Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, sivil toplum kuruluşlarına yönelik yeni gözaltılara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada 21 dernek üyesinin gözaltına alındığı, 3 dernek üyesi için ise yakalama kararı çıkartıldığı bildirildi.

Başsavcı Düzgün tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbeye kalkışma girişimi sonrası "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olma ve anayasayı ihlal etme" suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızla yürütülen soruşturma kapsamında 28-29 Ağustos 2016 tarihlerinde il içide 22 dernek üyesi, il dışında ise 2 dernek üyesi hakkında arama ve gözaltı kararı verilmiştir. Hakkında arama kararı verilen 21 kişi gözaltına alınmış, 3 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkartılmıştır."

3 ilde eş zamanlı operasyon

Öte yandan operasyonun detaylarına da ulaşıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi Müdürlüğü ekipleri 3 ilde operasyon için düğmeye bastı. Merkezi Düzce olmak üzere İstanbul ve Afyon illerinde gerçekleştirilen Küresel Doktorlar Derneği'ne yönelik eş zamanlı operasyonda 21 dernek üyesi gözaltına alındı.