15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Düzce'de de başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltı kararları ve firari isimlerin yakalanması için operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik bugüne kadar çok sayıda operasyon gerçekleştiren Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yüzlerce ismi gözaltına aldı.

Kamudan iş dünyasına sivil toplum kuruluşlarından örgütün ildeki yapılanmasına kadar Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile bağlatısı olduğu tespit edilen şüpheliler tek tek yakalanırken, adreslerinde bulunamayan kişiler için yakalama kararları çıkartılıyor. Son olarak Düzce Valiliği tarafından kamudaki son durumu ortaya koyan bilgilendirmede, gözaltındaki kamu çalışanı sayısı 30 olarak açıklandı. Gözaltındaki şüphelilerden 17'sinin üniversitede, 5'inin müftülükte, 6'sının milli eğitimde ve birer kişinin de emniyet ve ceza infaz kurumunda görevli olduğu bildirildi. Ayrıca adreslerinde bulunamadığı için haklarında yakalama kararı çıkartılan kamu personeli sayısı da tabloya yansıdı. Buna göre; Düzce'deki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve haklarında işlem yapılan 20 kişinin firari olduğu açıklandı.

Öte yandan FETÖ/PDY Darbe Soruşturması kapsamında Düzce'de haklarında adli ve idari işlem yapılan toplam 788 kamu çalışanından 328'inin tutuklandığı, 108'inin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.