Yığılca ilçesinden Zonguldak'ın Alaplı ilçesine araçlarıyla gitmek isteyen 5 kişi, yoğun kar yağışı sonucu araçlarının kara saplanması nedeniyle yolda mahsur kaldılar. Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nı arayarak mahsur kaldıklarını bildirip yardım isteyen vatandaşlar, 5 saat süren uzun bir çalışma sonunda sağ salim kurtarıldılar.Donmak üzere olan vatandaşlar güvenli bir şekilde ilçe merkezine ulaştırıldılar.



Yoğun kar yağışı nedeniyle Yığılca-Alaplı yolunda mahsur kalan 5 kişi, Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından saatler süren bir çalışma ile kurtarıldılar. Mahsur kalanların yardım istemesi üzerine harekete geçen ekipler üstün bir gayretle bölgeye ulaşarak hummalı bir çalışma başlattılar. Yığılca Belediyesi'ne ait iş makinesi ile yolu açtırarak mahsur kalan vatandaşlara ulaşan jandarma ekipleri, kara saplanarak hareket edemez hale gelen üç aracı ve içlerindeki 5 kişiyi kurtardılar. Beş saat süren yoğun çalışma sonunda neredeyse donmak üzereyken vatandaşları kurtaran jandarma ekipleri yiyecek ikramında bulundular. Kurtulmanın sevincini jandarmaya sarılarak yaşayan vatandaşlar, güvenli bir şekilde ilçe merkezine ulaştırıldılar.  



G.D., Kazım Erdoğan, İsmail ve Serkan Korkmaz ile Abdullah Danışmaz yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kaldı.



Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ulaşması sonrası AFAD ve Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerine hareket etti. Arazi araçları, iş makinesi ve AFAD'ın özel 8x8 kar aracı ile yaklaşık 5 saat çalışma yapan ekipler, Yığılca-Alaplı bağlantı yolunun 9. kilometresindeki 5 kişiye ulaştı. Mahsur kalan vatandaşlar, ekiplerin geldiğini görünce jandarma personeline sarılarak, "Allah devletimize, milletimize, jandarma ekiplerimize zeval vermesin." şeklinde sevinçlerini dile getirdi. Mahsur kalan vatandaşlardan Serkan Korkmaz, AA muhabirine, zorlu bir gece yaşadıklarını söyledi. Yığılca pazarında işlerini bitirdikten sonra yola çıktıklarını aktaran Korkmaz, şöyle konuştu:"Yığılca pazarından çıktık. Alaplı-Yığılca arasında bulunan orman yoluna gittik. Bir kamyon, bir de taksi. Aracımız orman yolunda tıkandı. Kar bayağı bir fazlaydı. Kamyonda zincirler olduğu için dağa doğru çıktı. Dağdan sonra haber alamadık. Biz de 4 saat mahsur kaldık. Telefon çekmediği için 112'yi aradık."İsmail Korkmaz ise kendilerini kurtaran ekiplere teşekkür ederek, "İlçede yoğun kar yoktu, yola çıktık. Orman bölgesinde beklentimizden fazla çıktı. Çıkacağımızı düşündük ama patinaj yapınca kaldık. Jandarma, belediye ve AFAD ekiplerine çok teşekkür ederiz. Onlar olmasaydı bu gece burada kalmıştık." dedi.





 


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ