18 Ekim’de 20 yaşındaki H.K.'nın Azmimilli Mahallesi’nde sinir krizi geçirmesiyle ortaya çıkan iğrenç olayın ardından jandarma ekiplerince başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 2‘si kadın 5 şüpheli Düzce Adliyesi’ne sevk edildi.

Genç kızın hastanedeki tedavisinin ardından alınan ifadesinde, 1 ay arkadaşlık yaptığı ve ayrılmak istediği kişi tarafından kaçırıldığını ve İstanbul'da tutulduğu bir evde kendisine 5 kişi tarafından tecavüz edildiğini iddia etmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Ailesinin 3 ay önce kayıp başvurusu yaptığı H.K. ifadesinde, kentte kafede garson olarak çalışırken isminin D.H. olduğunu ve avukatlık yaptığını söyleyen kişi ile tanıştığını, 1 ay arkadaşlık yaptığı bu kişinin yalan söylediğini ve cezaevi firarisi olduğunu öğrenince ayrıldığını belirtmişti.

D.H.’nin ayrıldıktan sonra sabah işe giderken kendisini zorla bir araca bindirip kaçırdığını iddia eden H.K., İstanbul'da bir evde tutulduğunu, D.H. ile birlikte 5 kişinin kendisine tecavüz ettiğini iddia etmişti. Genç kız, tutulduğu evden kaçarak otostopla Düzce'ye geldiğini ve başına gelenler nedeniyle evine gidemediğini ileri sürmüştü.

H.K.’nın ifadeleri doğrultusunda jandarma ekiplerince Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan çok yönlü soruşturmada “Cinsel Saldırı”, “Fuhuş için Yer ve İmkan Sağlama”, “Uyuşturucu Madde Kullanma” ve “Uyuşturucu Madde Ticareti” suçlamalarıyla E.A . R.U., S.T., R.Y. ve A.A. isimli 2’si kadın 5 şüpheli gözaltına alındı.



Ayrıca S.T’ye ait ikamette yapılan aramada bulunan bir miktar uyuşturucu maddeye el konuldu. Şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin tamamlanması sonrası Düzce Adliyesi’ne getirildi.
5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Haber:Y.SEVER