Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Düzce Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şehir merkezinde eş zamanlı terör operasyonu sonucu gözaltına alınan 5 üniversite öğrencisi hakkında yürütülen soruşturmada karar verildi.

Sosyal medya hesaplarından terör propagandası yaptığı yönünde kuvvetli suç şüphesini oluşturacak delillerin elde edilmesi üzerine 5 üniversite öğrencisinin ikametinde arama yapılmış, Operasyonda R.A, A.E, M.A, U.C.B ve M.Ş isimli 5 öğrenci gözaltına alınmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadelerinin ardından terör propagandası yapmak suçundan, U.C.B,R.D ve M.Ş tutuklanma istemiyle, A.E.C ve M.A'nın ise adli kontrol istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Sulh ceza Hakimliğince şüpheliler U.C.B, R.D, M.Ş, E.C ve M.A'nın adli kontrol altına alınması karar verildi. Suç vasfı göz önüne alınarak şüpheliler U.C.B, R. D ve M.Ş Hakkı'nda verilen adli kontrol kararına Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edileceği açıklandı.

Arbede olayında 2 gözaltı!

Öte yandan akşam saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan olay hakkında yapılan açıklamada; Terör propagandası yaptıkları belirlenen 5 kişinin Düzce Adliyesi'ndeki işlemlerinin devam ettiği saatlerde arkadaşlarına destek amacıyla adliye önüne gelen kişilere, Emniyet Müdürlüğü önünde bir kısım şüphelilerce saldırıda bulunulduğu ve kasten yaralama eyleminin gerçekleştiği belirtildi.

Olaya müdahale eden kolluk görevlilerine karşı ise görevi yaptırmamak için direnme suçunun işlendiği arbede de suçun aydınlatılması amacıyla şahısların ifadelerinin alındığı ve olay yeri inceleme ekiplerinin teknik inceleme ve analizler yaptığı belirtildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alınırken firar eden şüphelilerin yakalanmasına dair araştırma ve çalışmaların devam ettiği vurgulandı.


Haber:Y.SEVER