Düzce iş dünyasına yönelik FETÖ/PDY Terör Örgütü operasyonları kapsamında gözaltına alınan toplam 9 işadamı tutuklandı. Düzce'de iş hayatında öne çıkan bazı isimlerin de yer aldığı işadamlarından 4'ünün ise firari olduğu ortaya çıktı.

15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen iş adamlarından İ.C. - M.C. - Y.C. - T.K. - A.K. - C.F. - Ş.D.- C.D. ve V.C. Düzce Emniyet Müdürlüğü’nde 2 gün süren sorgularının ardından dün adliyeye sevkedilmişti. Gece geç saatlere kadar süren savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan 9 isim hakkında tutuklama kararı çıktı. Gözaltına alınmasına karar verilen M.B. - Y.S. - H.Y. - S.Y.'nin ise firari olduğu, yakalanmaları için çalışma başlatıldığı öğrenildi. 

Öte yandan elleri kelepçeli bir şekilde adliyeye götüren işadamlarının ev ve işyerlerinde çıkan belge ve bulgular da mahkemeye sunuldu. Polisin taşıdığı şeffaf dosyalardaki dolarlar dikkat çekerken, banknotların, örgüt mensuplarının konumlarını ve birbirlerini tanımasını sağladığı iddiası gündeme gelmişti.

Haber; C. ÜSTÜNER