İddiaya göre Afgan uyruklu şahısları hedef alan Ferhat Gönültaş isimli zanlı, yabancı uyruklu H.T ve N.T isimli kişilere, bir inşaatta iş bulduğunu söyleyerek, Ağa Mahallesinde ıssız bir alana götürdü. Ferhat Gönültaş, burada belinden çıkarttığı silahla 2 yabancı uyruklu şahsı tehdit ederek üzerlerinde bulunan cep telefonlarını ve 700 TL civarında ki paralarını alarak kayıplara karıştı.

Ardından 3 Mayıs tarihinden yine Afgan Uyruklu I.T isimli kişiyle irtibata geçen Ferhat Gönültaş,  inşaatta iş bulma vadiyle kendisini Sinirci Köyünde boş bir alana davet etti. Bunun üzerine verilen adrese giden I.T’yi ayağından vurarak aynı yöntemle gasp eden zanlı, olayın ardından kayıplara karıştı.

Gasp edilen Afgan Uyruklu vatandaşların durumu haber vermesiyle harekete geçen Polis ekipleri, kamera görüntülerini inceleyerek zanlıyı kaldığı adreste yakaladı. Yakalanan şahsın üzerinde bir adet tabanca ile bu tabancaya ait mermiler ele geçirildi.  Olay ile ilgili başlatılan çok yönlü soruşturmanın devam ettiği bildirildi.