Son dönemde artan terör olaylarına tepki çığ gibi büyüyor. Bir yandan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmalar kapsamında gözaltı ve tutuklamalar devam ederken, bir yandan da diğer bir eli kanlı terör örgütü PKK'nın kökünün kazınması için operasyonlar sürüyor. Bu süreçte AK Parti'den çok önemli bir açıklama geldi. FETÖ ile bağlantılı olan kişilere karşı süren temizliğin aynı şekilde PKK destekçileri için de uygulanacağı açıklandı.


AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, FETÖ ile bağı olan kişilerin, kamu kurumlarından ayıklandığını anımsatarak, PKK destekçilerini de aynı akıbetin beklediğini söyledi.

İnceöz, yaptığı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın "PKK’yı terör örgütü olarak tanımadıklarını" beyan ettiğini vurgulayarak, "Bu, bizim açımızdan malumun ilanı hüviyetindedir." değerlendirmesinde bulundu. İnceöz, şöyle devam etti: "Demirtaş unutmasın ki korkunun ecele faydası yoktur, PKK’nın kökü kazınacaktır. Dağda olsun, şehirde olsun, kamuda olsun fark etmiyor. Nasıl ki FETÖ terör örgütüyle bağı olanları kamu kurumlarından ayıkladık, ayıklıyoruz; PKK destekçilerini de aynı akıbetin beklediğini herkesin bilmesini istiyoruz."