Jandarma göz açtırmıyor. Dün merkez ve Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgeleri'nde aramalar yapıldı ve aramalarda toplam 3 bin 407 kök kenevir, 4 buçuk kilogram kubar esrar ve 13 bin 150 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Gölyaka'daki Zekeriya Köyü bölgesindeki ormanlık alanda yapılan aramalarda bin gram kubar esrar ile boyları yarım ve bir metre arasında değişen bin 11 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheli şahısların tespiti ve yakalanması için jandarmalar tarafından çalışmalar devam ediyor.

Yine Gölyaka'nın Muhapdede Köyü'ndeki ormalık alanda 3 bin 500 gram kubar esrar ve boyları 1-2 metre arasında değişen 2 bin 396 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

Bu kez de Düzce Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesindeki bir kargo transfer merkezinde Erzurum'dan 5 şahıs tarafından gönderilen koliler içerisinde 13 bin 150 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin yapmış olduğu bu aramalar, çoğunlukla gençleri zehirlemek amacıyla yetiştirilen ve kurutulduğunda uyuşturucu maddesi olarak kullanılan bu bitkilerin artık heryerde olduğunu gözler önüne serdi.

 

Haber;E.Tınaz