Olay, Kültür Mahallesi Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan Düzce Belediyesi’ne ait emzirme kabinindeki özel bir bankanın ATM’sinde meydana geldi. Arkadaşıyla birlikte ATM’ye para çekme giden Sefa Arıkan isimli vatandaş banka kartını cihaza takmak istedi. Arıkan’ın arkadaşı ATM’de düzenek olduğunu fark etti. Dolandırılmamak için düzeneği yerinden çıkaran Arıkan, durumu polis ekiplerine bildirdi.

Dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, durumun dolandırıcılık vakası olduğunu ortaya çıkardı. Yapışkanlı düzeneğin ATM'den çıkarılmasının ardından çekmek istediği parayı alan Arıkan, dikkati üzerine dolandırılmaktan kurtuldu. Olay yeri inceleme ekipleri, yapışkanlı düzeneği incelemek için emniyete götürürken, polis ekipleri de düzeneği kuran şahıs ya da şahısların yakalanması için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.



Düzeneği fark eden Arıkan, “ATM’ye para yatırmak için geldim. Arkadaşım düzenek olduğunu fark etti. Düzeneği çıkardık. Zaten yeni yapıştırılmış oldu belli oluyor. Polis ekiplerine haber verdim. Daha önce internetten izlediğim video sayesinde düzenek olduğunu anladım. ”dedi.

Yapışkanla ATM’ye yerleştiriyorlar
Son zamanlarda bankamatiklerde sıkça görülen ve birçok vatandaşın bu düzenek yüzünden dolandırıldığı sistem de dolandırıcılar, ATM’ye yapışkanlı bir düzenek yerleştiriliyor. Banka kartı ATM'ye yerleştirildiği sırada düzenek kart bilgilerini kopyalıyor. Kullanıcı, eğer hiçbir şeyin farkına varmazsa ATM önünde ayrılıyor. Düzeneği yerleştiren kişiler gelip kart bilgileri ile hesaptaki paraları alıyor.

Haber:Y.SEVER