Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’na yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılanmaları Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu’nda devam ediyor. FETÖ’nün il çatı yapılanmasında oldukları iddiasıyla yargılanmalarına başlanan 2’si tutuklu 3’ü tutuksuz 5 avukat sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkındaki suçlamalar ve tanık ifadeleri yer aldı.

Yaptıkları savunmalarda örgüt üyesi olduklarını kabul etmeyen sanıklar, Bank Asya’da bulunan hesaplarının icra avans hesabı olduklarını, kontrol sağlanırsa hiçbir şekilde kendileri tarafından para yatırılmadığını, yatırılan paraların müvekkillerinden olduğunu iddia etti.

“Gizli tanığa göre; ben FETÖ’nün Düzce başkanıymışım”
Avukat H.Y. yaptığı savunmada, “Avukatlık büromu 2010 yılında açtım. 2011 yılının başlarında 8-10 kişilik bir yemek daveti verdim, o kapsamda buradaki diğer arkadaşlardan da gelen oldu mu hatırlamıyorum. Ben gizli tanık olan ama aslında gizli olmayan tanığın verdiği ifade sonrasında ifade vermek için savcı beye gittim ama beni dinlemedi, dinlemediği gibi emniyet müdürlüğüne yönlendirdi. Gizli tanığa göre; ben FETÖ’nün Düzce başkanıymışım, diğer sanık avukat arkadaşım A.A. ise benim yardımcımmış. Bunun araştırılması gerekmez mi? Araştırılsa zaten durum ortaya çıkar, araştırılmadı. Biz de kendi imkanlarımızla araştırmaya başladık.”

“intikam aldığını düşünüyoruz”
Avukatlık bürosunda beraber çalıştığı ve aynı soruşturma kapsamında sanık olan avukat A.A. ile kendilerine iftira atıldığını öne süren Avukat H.Y. gerekçesini şöyle anlattı: “Bize göre durum şu şekilde; yanımıza N. adında bayan bir stajyer avukat aldık. 2014 yılında stajını tamamladı, avukat oldu ve yanımızda çalışmaya başladı. Diğer yandan biz Düzce Belediyesi’nin avukatlık işlerini de yapıyorduk. Belediyenin evrak getir-götür işlerini yapan bir çalışanı vardı O.U. adında. Büromuza evrak getirip götürürdü. 2015 yılının ilkbahar döneminde yanımızda çalışan N. adındaki avukat ile O.U. arasında çıkan sorunlardan dolayı avukat N. ile yollarımızı ayırdık. Aradan zaman geçiyor, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi oluyor biz apar topar gözaltına alınıyoruz. Böyle bir şey beklemiyoruz. İddia okunduğunda aklıma ilk gelen isim O.U. idi. Çünkü O.U. biz gözaltına alınmadan önce facebook paylaşımlarında tüm avukatları bitireceği yönünde paylaşımlarda bulunmuştu. Hatta Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Başkan Yardımcısı Ali Güney’i de FETÖ’cü diye paylaşmıştı. Bu paylaşımlardan 1 hafta önce belediyeden de atıldığını öğrendik. Her yerde avukatları “Yakacağım, bitireceğim” diye konuştuğunu duyuyoruz. İlişkilerini ortaya çıkardığımızdan ve işten çıkardığımızdan dolayı intikam aldığını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından mahkeme H.Ç., T.Y., S.H.Ş.’nin tutukluk hallerinin devamına, M.Ç., H.Y., A.A.’nın tedbir kararlarının kalkmasına ve tutuksuz yargılanmalarına karar verilirken duruşma 24 Kasım 2017 tarihine ertelendi.


Öncü Haber Merkezi