Bolu’da yeni yılın ilk günü üzücü olay… Doğu’da görev yaptığı öğrenilen Deniz Piyade Amfibi Komando Uzman Çavuş Cihan Çalışkan, yılbaşı tatili için geldiği memleketi Bolu’da yaşamına son verdi.

İddiaya göre olay şöyle gelişti: “Bunalımda olduğu ileri sürülen Çalışkan’la konuşmak için bu sabah saatlerinde Kalıcı Konutlar’da bulunan evlerine amcası ve aynı zamanda Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı olan İlhami Çalışkan geldi. Amcası ile konuşması sırasında uzman çavuş başına dayadığı silahını ateşleyerek intihar etti. Kanlar içerisinde yerde kalan genç uzman çavuş için ailesi hemen 112 acil servis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri uzman çavuşun hayatını kaybettiğini tespit etti.”

Uzman çavuşun cansız bedeni cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırıldı.

“Ben konuşurken silahını çıkartıp…”
Gözleri önünde yaşanan intihar anını amca İlhan Çalışkan, Bolu Gazetesi’ne şöyle anlattı: “Yeğenimi çok severim. O da beni çok severdi. Benim sözlerimi hep dinlerdi. Bunalımda olduğunu söylediler. Evlerine gittim. Karşıma aldım konuşuyordum. Bir sıkıntısı, bir derdi varsa söylemesini istedim. Hiçbir şeyi kafasına takmamasını ölümden başka her şeyin çaresi olduğunu söyledim. Ben konuşurken silahını çıkartıp gözümün önünde intihar etti. Böyle bir acı yok.”  


Haber: C. ÜSTÜNER