Hayatının baharında kazaya kurban gitti
Bu sabah Düzce çok acı bir haberle güne başladı. Daha 18 yaşında, hayatının baharında olan bir genç, D-100 Karayolu'nda karşıdan karşıya geçmek isterken bir kargo aracının çarpması sonucu feci şekilde can verdi.

100 metre ileride üst geçit vardı
Üstelik kazanın yaşandığı noktanın sadece 100 metre ilerisinde üst geçit vardı. Ancak kestirme yoldan geçmek için canını hiçe sayan bazı duyarsız vatandaşların orta refüje çekilen tellerde açtığı delik bir gencin daha bu yanlış yolu seçmesine neden oldu.

Üst geçit kullanmama alışkanlığı var!
Düzce'de sık sık yaşanan yaya kazalarının en önemli faktörü olan üst geçit kullanmama alışkanlığının önüne geçmek için karayolları ekipleri tarafından D-100 ve D-655 karayollarına bir kaç yıl önce tel örgüler çekildi.

Tel örgüler de çare olmuyor
Güvenli geçiş yolu olan üst geçitleri kullanmamakta direten vatandaşların kaza kurbanı olmaması için çekilen tel örgülerin de çare olmadığı bir süre sonra her yerlerinde açılan deliklerle anlaşıldı. Buna rağmen kesilen teller yenilenmeye devam etti.

Asansör de yapıldı ama...
Hatta yaşlı ve çocuklu aileler düşünülerek üst geçitlerden bazılarına asansör sistemi kurularak halk üst geçit alışkanlığı kazanmaya teşvik edilmeye çalışıldı. Ancak bunlar da bu hayati sorunun önüne geçemedi. Üst geçite yürümek yerine kestirme düşüncesiyle yoldan geçmesi seçenler, telleri kesmeye devam etti.

Çocuk ve gençlere de kötü örnek olundu
Bu hareket sadece kendilerini değil, onlardan örnek alan çocuk ve gençlerin hayatını da tehlikeye attı. Kesilmiş tellerden geçerek karşıya geçmek isteyen bir genç daha yaşamdan koptu.

Başka canlar gitmesin...
Uyarılar, teller, asansör... Bunların hepsi Düzceli canını tehlikeye atmasın diye yapıldı... Ama ölüm tehlikesi olan yoldan karşıya geçmek yüzünden bir can daha gitti. Artık Düzce'de yaşayan vatandaşların üst geçit kullanma alışkanlığını kazanması gerektiği çağrısı yapan yetkililer de başka canlar gitmemesi için tel örgülerin kesilmesine son verilmesi çağrısı yaptı.

Haber: C.ÜSTÜNER