Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda görevli İş Başmüfettişi Düzce’de bir iş yerinden şantajla rüşvet almak isterken suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Başmüfettişi olan Dr. M.S.A. Ankara’dan Düzce’ye gelerek D-100 karayolu üzerinde bulunan bir iş yerinden şantajla para talep etti. İddiaya göre, Başmüfettiş iş yeri sahibine ‘Her şekilde ben istersem sizin açığınızı bulurum. 500 bin liradan başlayan cezalar kesebilirim.’ dedi. İş yeri sahibi durumu polise bildirdi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Şüpheli Başmüfettiş M.S.A. istediği 35 bin lirayı almak için iş yerine geldi. İş yeri sahibi, M.S.A.’ya seri numaraları alınan 10 bin lirayı teslim etti. İş yeri sahibi ve Başmüfettişin para alış verişi yaptığı an odada bulunan bir kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.



Şüpheli M.S.A. paraları aldıktan sonra iş yerinden çıkarken polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. Şüphelinin yakayı ele vermemesi halinde kalan 25 bin lirayı daha sonra alacağı öğrenildi.



Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan şüpheli M.S.A. tutuklandı.