25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığın sağlanması amacıyla her yıl çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Eşinden, sevgilisinden ya da yakınından gördüğü şiddet nedeniyle hastanelik olan ya da hayattan kopan çok sayıda kadın, ‘Bıçaklandı’, ‘Vuruldu’, ‘Dayak yedi’, ‘İşkence gördü’ gibi başlıklarla haberlere konu olurken, bu önemli toplumsal sorunun kökten çözüme kavuşması adına ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de mücadele devam ediyor. Türkiye'de kadınlara yönelik şiddetle mücadele noktasında sarf edilen çabaların henüz istenen seviyede olmadığı araştırmalarla ortaya konarken, devlet, kadın platformları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve toplumun desteği ile sürdürülecek topyekün mücadelenin sürece önemli katkılar sağlayacağı vurgulanıyor.

Ortak temenni; “şiddete sıfır tolerans” ilkesiyle devam eden eylem planı ve farkındalık amaçlı etkinliklerin bu olumsuz davranışları kısa zamanda ortadan kaldırılması…

Öte yandan “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla toplumda duyarlılığın artmasını sağlamak hedefiyle haftaya yayılan bir program hazırlayan Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 25 Kasım 2017 Cumartesi günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bir etkinlik düzenleyecek. Saat 14:00’da başlayacak programda, Düzce’den kadın manzaralarının yer aldığı slayt bir gösteri sunulacak, kadın girişimciler başarı hikayeleri ile katılımcılara seslenecek. Yine devam eden günlerde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) başta olmak üzere verilen hizmetler konusunda halkın bilgilendirilmesi sağlanacak.

Haber: C. ÜSTÜNER