Hemen her gün televizyon ekranlarında ve gazetelerde mutlaka yer alan cinsel taciz olaylarına bir yenisi, Düzce'den eklendi.  İğrenç olayın adresi ise Ağa Mahallesi oldu. İddiaya göre; 48 yaşındaki C.K, aldığı aşırı alkolün etkisiyle bir çocuğa cinsel istismarda bulundu.  Olayın emniyet güçlerine intikal etmesiyle C.K, çocuğa cinsel istismardan gözaltına alındığı öne sürüldü. 

VERİLER ÜRKÜTÜCÜ

Öte yandan Türkiye, her gün çocukların cinsel istismarı haberleriyle sarsılıyor. Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün verileri, vahim tabloyu gözler önüne seriyor. 2009’dan 2014’e açılan dava sayıları yüzde 50 artarak 18 bin 104 oldu. Son günlerde cinsel saldırıya maruz kalan çocuklar Türkiye’nin yüreğini titretirken, TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre de Düzce, 2014 yılında cinsel saldırıya uğrayan 124 çocuk ile Türkiye genelinde 23. sırada yer aldı.

MECLİS ARAŞTIRACAK

Tüm bu olaylar sonrası cinsel saldırı haberleri ve olayları ile ilgili ciddi bir araştırma ve önlemler alınması gerektiği sesli olarak dillendirilmeye başlandı. Vatandaşlar devletin bu tür olayların önlenebilmesi için köklü bir çalışma yapmasını beklerken, TBMM'nin, çocuklara yönelik başta cinsel istismar ve her türlü istismar olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesine yönelik Meclis araştırma komisyonu kararı partiler arası tartışmalar sonrasında kabul edildi.

haber merkezi