Düzce’de yaşayan Suriyeli mültecilerden bir bölümü dilenciliği meslek edindi. Düzce Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünün “ilimizde ihtiyaç sahibi olup dilencilik yapacak kadar mağdur mülteci bir aile bulunmamaktadır” açıklamasına karşın durumun pek de öyle olmadığı D-100 karayolundaki Olimpiyat kavşağında yaşanan olayla bir kez daha gözler önüne serildi.

Son zamanlarda sayıları artan mülteci dilencilerin önüne geçmek amacıyla toplatılma kararının alınmasının ardından çalışmalar başladı. Zabıta ekipleri trafiğin yoğun olduğu saatlerde Olimpiyat ışıklı kavşağında hem sürücüleri hem de kendi canlarını tehlikeye atarak dilenen Suriye uyruklu 4 kişilik aileye müdahale etmek istedi. Eşi ve çocuğuyla dilenen Murad C.’nin isimli Suriye uyruklu şahıs zabıtalara dilenince devreye polis girdi. Kimlik sorgusu yapılan Suriye uyruklu Murad C.’nin Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca “dolandırıcılık” ve “duygu istismarı” suçlarından arandığı belirlendi.



Polis ekipleri Suriyeli aileyi ekip aracığıyla karakola götürdü.  Bölgede ikamet eden vatandaşlar aynı manzaranın defalarca yaşandığından söz ederek soruna çözüm bulmalarını istedi.