Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan "Batı Karadeniz Bölgesi'nde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor" uyarısının ardından beklenen yağış, gece saatlerinde bölgeye giriş yaptı. Sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışı her tarafı beyaz örtüyle kapladı. Kent merkezleri ve köylerde yolların açık tutulması için karla mücadele ekipleri sabaha kadar çalıştı.

Yollar kapandı

Düzce'de kartpostallık manzaralar çizen karlı hava, yollarda ise çileye neden oldu. Özellikle Anadolu Otoyolu, D-100 ve D-655 karayollarında kazalar ve zincirsiz araçlar yüzünden zaman zaman uzun araç kuyrukları oluştu. Makaslama yapan tırlar nedeniyle ulaşımın Bolu Dağı Tüneli mevkiinde durması üzerine trafik ekipleri, araçları karayoluna yönlendirdi. Kaza yapan büyük vasıtaların yoldan kaldırılması ile trafik tekrar eski seyrine döndürüldü. Zincirsiz kamyon ve tırların Bolu Dağı'nda ilerlemesine izin verilmedi.

Karayollarında durum

Ankara-İstanbul ile Düzce-Akçakoca istikametinde de yolların açık tutulması için karayolları ekipleri yoğun mesai harcadı. Ancak ekiplerin büyük kısmının D-100'de tuzlama ve yol açma çalışması yapması nedeniyle D-655 karayolunda araçlar kardan güçlükle ilerleyebildi.

Kaygan kaldırımlar yine eleştirildi

Çarşı merkezinde kaygan kaldırımlar bir kez daha tepkiye neden oldu. Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde döşenen ancak yağışlı havalarda adeta buz pisti gibi olması yüzünden büyük eleştiri alan kaldırımlarda temizlik yapılsa da kaymayı önlemek için tuz atılmaması tepki çekti.

Esnafın kar mesaisi

Sabah işe gitmek için evlerinden çıkanlar araçlarındaki karları temizlemek için uzun uğraş verdi. Esnaflar müşterilerin rahatça dükkana girmesi için işyerlerinin önündeki karları kürerken, kaygan bölgelere halı ya da gazete kağıtlara koyarak düşme tehlikesini önlemeye çalıştı.

Çocuklar kar mutlusu

Karın en çok sevineni ise çocuklar oldu. Hafta sonu güne beyaz örtüyle uyanmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar kar topu oynamak ve kardan adam yapmak için erkenden sokağa çıktı.

Buzlanmaya dikkat!

Öte yandan Düzce'de etkili olan kar yağışının ardından buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek.